On The Sunny Side Of The Indiansummer

Na een intelliegente lockdown zoals meneer Rutte het noemt, kwamen we terecht in een mooie zomer waarin niemand dacht dat corona ooit terug zou komen.Evenementen werden weer georganiseerd zo ook de Indiansummer ultra trail een loop waar ik altijd de langste afstand doe 120/130 dit jaar de 50.De corona liep de spuigaten uit en de ISU werd afgelast, en ja wat doe je dan als ultraloper als je ook nog niet eens je beste jaar hebt, ach 2 keer een 3:30 bij Ben in almere zijn 2 zwaluwen en die maken geen zomer.Je gaat naar Deventer voor een 100 en ook daar krijg je de bekende deksel op de neus, je wordt er sterker van maar hoe sterk wil je worden, uiteindelijk gaan de trainingen weer aardig de HF is op orde dus op naar de Indiansummer ultra trail een wedstrijd die me ligt. De 102/132/127 reeds gelopen nu een bescheiden 50 km…….om te kijken waar ik sta…….en dan komt corona en de ISU gaat niet door…..De klap komt aan, echter als ultraloper kijk je naar wat wel kan, ik app Paul en Rene wat zij gaan doen!Inmiddels was 15 oktober Kayleigh 16 sweet 16 kleine meisjes worden groot en pappa wordt ouder het is iets wat ik niet kan accepteren…..De reis gaat naar PAUL in Appelscha in het mooie friesland, Rene is er ook en we gaan los in het mooie drents friese wold, man wat voel ik me hier thuis, de rust de ruimte de mensen……..We gaan het veld in het bezig zijn met jezelf doet me goed, ben op stap met ultrapietje….ja toch.ik praat wat met hem! Hoi Pietje, hoe ist? Ja goed hoor ist leuk?..ja nu nog wel….Na 26 km gaan de benen al lastig doen, ik spreek ze toe en klaar, de reis is mooi de zon komt door tis lekker warm de indiansummer komt eraan…Ik heb het zwaarder dan ooit en denk waar is de tijd gebleven dat ik er een marathon uit knalde zonder enig probleem. Na 45 km is het klaar maar dan ook echt klaar, soep en broodjes en ik knap een beetje op.Via Smilde ga ik naar mijn B&B in Hooghalen, de eigenaresse heet me welkom en vraagt hoe het was! Ja goed….het is hier zonnig ik besluit in de tuin te genieten van de zon….Ik hoor uit de woonkamer muziek van Queen…is ze fan? Ik vraag het en JA!!!!!! Het gesprek is compleet over Farrokh Bulsara allias Freddy mercury……2021 ga ik met mijn vrouw naar Zanzibar naar het huis waar hij geboren is…..16:30 ik zit in de laatste zon en denk aan vrijdagmiddag in het vondelpark……..de dag in 2016 dat ik in 020 was voor de marathon van 020 dat ik niks met deze stad heb weten velen. Ik ging er vaak een keer per jaar heen om MIJN Feyenoord aan te moedigen.De ondergaande zon beloofd me weer een mooie nieuwe morgen!!!Ciao Ultrapietje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.