Recensies van Lopers

Wil je ook je ervaring delen? Mail mij dan je recensie en ik zal hem hier plaatsen.


Veel geleerd over de lange ultramarathons
Nadat ik aan mijn eerste handvol ultramarathons meedeed kreeg ik behoefte aan begeleiding van iemand met meer ervaring. Pieter en ik maakten kennis en spraken af om te gaan samenwerken als ik was bijgekomen van mijn eerste 100mijler. Ik had nog geen ervaring met zo’n enorme afstand en Pieter hielp me meteen bij de herstelfase. Mijn gebruikelijke herstelplan bleek niet toereikend, dus ik leerde meteen veel. Na die 100mijler werd ons doel duidelijk toen ik werd ingeloot voor de historische Spartathlon van 246km. We bespraken welke losse onderdelen we konden trainen ter voorbereiding en zetten de grootste tussendoelen op de planning, waaronder mijn eerste 12uurs, 24uurs en 100km.

Ik leerde van de fouten die ik aanvankelijk maakte en kon dat toepassen en een sterke 24uurs lopen. Er was ruimte voor eigen ideeën zoals een ultratrail met veel hoogtemeters. Grote races werden nabesproken en tussentijds hielden we steeds samen in de gaten welke pijntjes of lichamelijke signalen aandacht nodig hadden. Zo konden we bijsturen om blessures te voorkomen. In volle weken konden trainingen worden omgewisseld in overleg, en toen ik een hoger weekvolume wilde pasten we dat aan. Na lange races gebruikten we ook de racefiets om bij te komen, en ik werd steeds beter in herstellen. Eenmaal in Griekenland voelde het alsof we de juiste aspecten hadden getraind en voelde ik me klaar voor de Spartathlon, tenminste voor het gedeelte waar je zelf invloed op hebt. Tijdens de grote race bleef Pieter bereikbaar en mijn crewmaat kon op een aantal momenten met hem overleggen voor adviezen. In dit jaar leerde ik veel over voorbereiding, uitvoering en herstel van de langere ultra’s. Als bekroning behaalde ik mijn jaardoel en kwam ik over de finish van de Spartathlon!


Vanaf de marathon in Rotterdam 2021 had ik een nieuwe datum erbij gekregen in de agenda, namelijk de dag van de Berlijn marathon in 2022. Een heel jaar had ik de tijd om hiernaar toe te werken, een heel jaar dat ik ook getraind heb met behulp van de schema’s van Pieter.

Richting de marathon van Berlijn waren er nog een aantal tussenstops, voordat het echte schema van Berlijn begon. Zo liep ik in maart de Halve marathon van New York, in april de Kwart marathon van Rotterdam (met een pr op de 10km) en in juni de Halve marathon van IJsselstein (met een pr). Op dat moment was ik er dus helemaal klaar voor om de echte voorbereiding op de marathon te beginnen.

Eind juni werd ik op vakantie echter getroffen door een virusinfectie en andere ongemakken, waardoor ik vanwege aanhoudende / terugkerende koorts 4 weken uit de running ben geweest. Toen ik weer kon lopen heb ik

Pieter gevraagd om het schema om te gooien naar een schema dat behoorde bij mijn conditie van dat moment, dit heeft Pieter keurig gedaan. Daarnaast zou mijn doel voor Berlijn puur uitlopen worden zonder verder enige verwachting meer te hebben.
n de weken die volgden gingen de trainingen steeds beter en kreeg ik steeds meer het gevoel dat uitlopen echt realistisch zou zijn. Ik zat alleen met een grote twijfel: Hoe kan ik straks een marathon lopen als mijn langste losse duurloop ‘slechts’ 25 km is? Pieter probeerde me iedere keer weer uit te leggen dat ik echt moest vertrouwen in de opbouw en dat op de dag van de marathon zelf ik echt absoluut niet te snel van start moest gaan. Ik beet mezelf hier dan ook telkens weer in vast…
En uiteindelijk was het zover, de dag van de marathon. De omstandigheden konden bijna niet beter. Het was absoluut niet heet, er scheen op zijn tijd een zonnetje en er was weinig wind, ideaal dus! Daarnaast ging de aanloop naar de start ook zeer voorspoedig, dus met een goed gevoel kon ik van start. Voor mezelf had ik een bepaald tempo (5:20) in gedachten om 25 km ‘constant’ te blijven lopen, dit moest een goede basis voor uitlopen gaan worden. Ik moet bekennen, dit ging verbazingwekkend goed, de kilometers gingen voor mijn gevoel lekker voorbij en ik kon het tempo goed vasthouden. Het werd dan ook tijd om na te denken over deel 2. Normaal ben ik meer van het iets sneller lopen en vervolgens het tempo noodgedwongen laten zakken. Nu koos ik ervoor om hetzelfde tempo tot aan de 35 km vol te houden en vervolgens te zien wat er wel of niet nog in het vat zou zitten. En ook tot aan die 35 km kon ik het tempo nog prima volhouden voor mijn gevoel, daarna was het tijd om alles los te laten. Ik kon zowaar nog iets versnellen en daar stond ik echt versteld van. Met een echte big smile liep ik onder de Brandenburger Tor door op weg naar de finish, waar de echte ontlading kwam. Mijn pr was met bijna 18 minuten verbeterd en ik liep een negatieve split, iets wat ik absoluut niet voor mogelijk hield toen ik 10 weken voor de marathon weer moest opstarten na 4 weken niks kunnen doen.
Hartelijk dank Pieter voor alle schema’s en morele steun, vooral tijdens de laatste weken!!

Sander Fritzsche
26 oktober 2022


Pieter ,
Graag wil ik je bedanken voor alle begeleiding naar mijn allereerste marathon in Amsterdam 2022. De trainingsschema’s , de begeleiding ervoor , de begeleiding tijdens er erna is super bevallen. Hierdoor heb ik mijn doel gehaald … het lopen van een marathon. De betrokkenheid van jou na een training is top! Je kan hierin je eigen verhaal kwijt en daar speel jij dan op in. Ook bij het opzetten van het schema werk/denk je mee over je komende lopen , hierdoor bouw jij het persoonlijke schema op tot aan je laatste training!!!
Super genoten van je betrokkenheid en je tips hierin. We gaan elkaar zekers nog treffen voor een andere loop!
Nogmaals Dank voor je begeleiding.

Marchel den Haan
18 oktober 2022


Naast het bouwen van een schema begeleid Pieter je gedurende het traject structureel. Bij mij verliep het contact meestal per whatsapp, dat werkt sneller en prettiger dan per mail voor mij. Pieter is altijd benaderbaar als er iets anders dan voorzien voorbij komt in je werkplannen. Even sparren hoe zullen we dit omgooien en door! Na het trainingsschema van Pieter consequent te hebben gevolgd is mijn PR op de marathon van 3u47min53sec naar 3u2min17sec gegaan op hetzelfde parcours (Marathon Amsterdam). Nu op naar de volgende en dan Sub3 !!

Erik Ferrari
18 oktober 2022


Fijne samenwerking met Pieter. Erg geduldig ook, ben beetje onzeker hierin en Pieter bleef rustig en stelde me op mijn gemak. Wil altijd graag weten wat ik moet doen als ik ergens voor train. Ben bang dat ik anders teveel of te weinig doe. Dus de volgende keer ga ik je weer appen ☺! Erg bedankt weer! Top!

Monique Bos
13 oktober 2022


Via een oude schoolvriend ben ik bij Pieter terecht gekomen, omdat ik na een paar maanden op eigen houtje trainen, toch maar hulp zocht in voorbereiding op mijn eerste marathon. Na het invullen van het intakeformulier heb ik telefonisch contact gehad met Pieter en zijn alle wensen besproken. Pieter doet zijn voorbereiding en kennismaking erg uitgebreid en persoonlijk en dit heb ik als zeer prettig ervaren. Vervolgens maakt hij op maat schema’s per 4 weken en houdt hij wekelijks contact, ook dit is heel fijn. Hij houdt echt je voortgang in de gaten (via Strava / Garmin Connect) en vraagt regelmatig hoe het gaat. Ook bij twijfels over een bepaalde training is hij altijd goed te bereiken en geeft hij advies. Omdat hij je voortgang zo goed in de gaten houdt, maakt hij elke 4 weken weer een schema op maat, in plaats van 1 schema van bijvoorbeeld 12 of 16 weken. Helaas heb ik door persoonlijke omstandigheden mijn eerste marathon nog niet kunnen lopen, maar is het een halve geworden. Zodra ik heb besloten welke marathon ik ga lopen, is het eerste wat ik doe, Pieter benaderen voor schema’s! Pieter is deskundig, betrokken en toon oprechte interesse en ik raad ook elke hardloper aan om je door hem te laten begeleiden. Het stopt niet bij alleen het maken van een schema, maar hij volgt en begeleid je echt en geeft deskundige adviezen. Ook al is mijn doel (marathon) nog niet bereikt, door de schema’s en begeleiding van Pieter heb ik inmiddels wel mooie PR’s op de 5km, 10km, 15km en halve marathon gelopen! Nogmaals, het is een kleine investering en je krijgt er zo veel voor terug, niet twijfelen, maar gewoon doen!

Coen Hemerik
24 mei 2022


Fijne manier van werken en legt het goed uit. Je kan flexibel zijn en overleggen.

Jemaine Kemmeren
3 mei 2022


Anderhalf jaar lang de schema’s en coaching van Pieter gedaan en heel tevreden en blij! Dankzij hem een ultra en een marathon heerlijk kunnen lopen en daarnaast blessure vrij gebleven. Dat was het allerbelangrijkste voor mij vanwege een baan waarin ik veel sport. Dankbaar dat hij op mijn pad kwam.

Esmee Stoeten
28 april 2022


Nadat ik al eerder het halve marathon-schema van Pieter heb gevolgd, heb ik hem dit keer gevraagd mij te begeleiden naar de marathon van Rotterdam. Op basis van zijn schema’s en deskundige begeleiding heb ik die op een zeer mooie manier (vlak) uitgelopen en zo mijn doel behaald. Omdat ik goed getraind, maar ook uitgerust aan de start stond, heb ik nergens hoeven wandelen (sterker: heb ik zelfs na 30 iets kunnen versnellen), terwijl het om me heen een redelijk slagveld was. Daarnaast is hij steeds goed bereikbaar voor vragen of support. Wat mij betreft een aanrader dus!

Annette Wijker
15 april 2022


Ik heb maar heel kort met Pieter te maken gehad maar hij is op mij overgekomen als een erg prettig en betrokken man die je zeker kan helpen jouw doel te behalen.

Ivonne Vrijmoed
13 april 2022


Pieter heeft me geholpen mijn droom te verwezenlijken; het lopen van een marathon. Door zijn persoonlijke en flexibele begeleiding op maat heb ik goed en blessurevrij kunnen opbouwen en de marathon uitgelopen. Pieter wist op tijd een boost te geven voor je zelfvertrouwen en gaf altijd snel antwoord op vragen. Kortom; aanrader!

Teddy Smit
12 april 2024


Wat is het fijn om hard te lopen met een doel. De schema’s van Pieter zijn super om naar dit doel toe te werken. De schema’s zijn duidelijk en er zit goede opbouw en veel variatie in. Het contact met Pieter is fijn, via Whatsapp vraagt hij regelmatig hoe het gaat. Ik ga in de toekomst zeker weer gebruik maken van zijn expertise.

Daisy de Lange
12 april 2022


Ik heb de hulp van Pieter als zeer prettig ervaren. Mijn doel om een marathon te lopen is behaald! De schema’s waren goed op maat met veel afwisseling en ik merkte snelle vooruitgang. De reden dat ik de begeleiding van Pieter wilde, was omdat ik geen idee had hoe ik moest gaan trainen. Daarom was de houvast van de schema’s erg plezierig en ook het feit dat ik met al mijn vragen bij hem terecht kon zorgde bij mij voor meer zekerheid. Pieter is erg betrokken en heel enthousiast, je merkt dat hij het met veel plezier doet en veel kennis heeft! Ik kampte met een blessure en zat er even doorheen, maar Pieter heeft me daar echt bovenop geholpen en door hem groeide mijn vertrouwen weer om mijn doel te halen.

Henriette Engberts
1 april 2022


Ik ben 60 jaar. Pieter heeft mijn geholpen om mijn tempo en tempovastheid weer terug te krijgen op het niveau van voor een langdurige blessure: 10 km in 50 min en HM in 2 uur. En dat in een korte tijd (16 weken), door zoals hij dat noemt “verstandig trainen”. Je aanpak werkt, Pieter! Ik ga nu verder trainen voor mijn 2e marathon.

Ben Witvliet
3 maart 2022


Vanaf juni 2021 heb ik kennis gemaakt met Pieter. Hij was op dat moment al enige tijd trainer van mijn vrouw, die zeer te spreken was over zijn aanpak om te trainen op hartslag. Ze haalde ook merkbaar goede resultaten en de trainingen bevielen haar goed.
Aangezien ik zelf ook op zoek was naar een goede stok achter de deur om consequent te trainen heb ik ook contact met Pieter opgenomen. Na de intake is hij aan de slag gegaan met mijn persoonlijke schema’s en ben ik begonnen met structureel 3 keer in de week lopen met als voorlopig doel om de marathon van Rotterdam in oktober 2021 samen met mijn vrouw te lopen. In het begin was het voor mij heel erg wennen om te lopen in opgelegde hartslagzones, ik moest echt behoorlijk wat tandjes terug, maar naarmate de weken vorderden kreeg ik echt het besef dat deze aanpak werkt. Mijn tempo in zone 1 ging echt behoorlijk omhoog en dat gebeurde ook terwijl de kilometers in omvang toenamen. Dat je echt kunt zien dat je beter wordt en het minder moeite kost gaf veel voldoening.
In de maand van de marathon zelf was onze privé-planning niet ideaal, de badkamer werd verbouwd en we zijn terwijl het slecht weer werd in een vakantiehuisje verbleven. Dit waren voor mij geen ideale omstandigheden, ik werd verkouden en ziek. Bad timing dus! In overleg met Pieter is het trainen op een laag pitje komen te staan, de basis was immers toch al gelegd voor de marathon zelf. En dit bleek ook wel, uiteindelijk stond ik met een vermoeid maar toch wel goed gevoel aan de start in Rotterdam. Lee Towers ging zingen en het ene startvak na het andere werd weggeschoten de mensenmassa in. Jammer genoeg zaten we de eerste kilometers opgesloten en konden moeilijk een goed en lekker tempo aanhouden, na een paar kilometers kwam het betere gevoel pas. De kilometers vlogen voorbij zonder dat dit ogenschijnlijk veel moeite kostte en dit lekkere gevoel bleef tot het halve marathon punt. Toen begon het langzaamaan zwaarder te worden, al bleef de hartslag nog steeds goed onder controle. Uiteindelijk kwam toch na ongeveer 32 km de man met de hamer echt langs, boem! Het tempo zakte in. Desondanks bleven we gewoon stug doorlopen en elkaar oppeppen. Met de Coolsingel in zicht werd de eindsprint ingezet en kwamen we over de eindstreep. Helaas 2 seconden boven de streeftijd…
Een maand na de marathon had ik het idee met Pieter besproken om voor een snelle halve marathon te gaan. Hij gaf aan dat ik daar zeker voor moest gaan, omdat mijn tank nog vol genoeg zat door alle marathontrainingen. Ik had mezelf dan ook ingeschreven voor Spijkenisse.
Op een natte, winderige zondag vond deze wedstrijd plaats zonder publiek, een beetje troosteloze sfeer dus. Maar goed, ik moest toch mijn eigen plan trekken en proberen voor die snelle tijd te gaan. De eerste kilometers vlogen onder mijn voeten vandaag, zo lekker liep het allemaal. Ik kon aansluiten bij een groepje dat een prachtig tempo liep. Als ik dit vol zou kunnen houden zou ik vijf minuten onder mijn PR uitkomen. En wonder boven wonder kon ik dit volhouden tot het einde zonder het idee te hebben dat ik echt instortte. Uiteindelijk is mijn PR met 5,5 minuut verbeterd naar 1:33:30, wat was ik trots op mezelf. En ik moet eerlijk zeggen. Zonder de schema’s en alle aanmoedigingen van Pieter denk ik niet dat ik hiertoe in staat was geweest, dus dank daarvoor!
En wat wordt het volgende doel…. Marathon Berlijn, 25 september aanstaande, ik heb er zin in!! 

Sander Fritzsche
10 februari 2022


Met behulp van Pieter mijn doel: de halve marathon van Terschelling/Berenloop onder de 2 uur lopen behaald. Dankjewel Pieter!

Miriam van Baren
4 januari 2022


Samen met Pieter heb ik op een goede manier mijn halve marathon weten te lopen. Ook op de momenten dat ik minder gemotiveerd was, wist ie me weer aan het lopen te krijgen.

Vanessa
21 november 2021


Ik heb de trainingen en het support als heel positief ervaren. Eerder liep ik al 3 marathons (en heel veel halve) maar trainde op een manier die ik mezelf aangeleerd had. Door Pieter ben ik hierin verandering gaan aanbrengen. De trainingen waren afwisselend en uitdagend. Fijn is dat wanneer er vragen zijn Pieter snel reageert. Verder is mij heel duidelijk geworden dat rust en herstel minstens zo belangrijk zijn. Pieter stuurt daarop. De laatste marathon Rotterdam ‘21 liep ik fit, de man met de hamer ben ik niet tegengekomen. Pieter weet duidelijk waar hij het over heeft. Verder is hij super aardig wat ook niet onbelangrijk is;)

Sandra van Weenen
8 november 2021


Wat een geweldige begeleiding!! Na een lange tijd rugpijn te hebben gehad en helaas toen een tijd niet meer kunnen trainen heb ik om hulp gevraagd en kwam ik uit bij Pieter, want gelukkig was na een half jaar mijn rug weer goed. Doel was om 24 oktober 2021 voor de 1e keer de marathon van Rotterdam te lopen. Met een fantastische begeleiding en trainingsschema’s is dit gewoon gelukt!! En dat zelfs nog met een super tijd van 04:29:35. Ik zou iedereen kunnen aanraden die een super goede begeleiding zoekt voor hardlopen dit bij Pieter te doen!!Op naar de volgende marathon en ik blijf gewoon lekker trainen onder begeleiding van Pieter!!

Elin Bakhuizen 
27 oktober 2021


Ik had de ambitie om ooit nog eens een sub 3 op de marathon te lopen. Contact gezocht met Pieter mede omdat hij al zoveel ervaring had op de lange afstanden. Na een leuk intake gesprek had ik een goed gevoel. Wij hadden afgesproken om voor dit ambitieuze doel te gaan maar wel binnen verantwoorde en realistische kaders. Drie jaar geleden had ik voor het laatst een marathon gelopen in 3.14. Een sub 3 was dus een grote uitdaging maar niet onhaalbaar. Voordeel was dat ik al heel veel jaren liep en ik bij de start van het 16 weekse schema al een 21 km kon lopen.
In het begin lag de focus op veel lange en relatief langzame lopen. Maar hier is wel de fundering gelegd. Geleidelijk aan werden er meer tempoblokken op marathontempo toegevoegd. Deze opbouw was perfect, mijn lactaatdrempel ging van 4.32 naar 4.17. En voor het eerst ben ik helemaal blessurevrij gebleven in de gehele periode van de marathon training. Geen training gemist, dit kwam mede door de goede balans en afwisseling van tempolopen en lange langzame lopen. Daarnaast hadden we zeker twee keer in de week contact en konden we tempo’s en trainingen goed afstemmen. Dat gaf zeker geruststelling en werkte stimulerend.

En het gewenste resultaat? Op 24 oktober finishte ik in 2.58.24.
Pieter laat je op een verantwoorde wijze trainen met goede gebalanceerde schema’s zodat je naar een hoger niveau komt. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Jacko ‘Sub 3 marathonner’, mede dankzij Pieter!
26 oktober 2021


Vorig jaar waren we zelf aan het trainen voor de marathon zonder begeleiding. Als ik daar nu op terugkijk denk ik dat ik daar destijds bij lange na niet klaar voor was en het goed is geweest dat het evenement door Corona niet doorging. Dit jaar hebben we met 4 man van vergelijkbaar niveau een langere aanloop genomen van 6 maanden om naar het grote einddoel; onze eerste hele marathon, toe te werken. Door de schema’s van Pieter werden de trainingen leuker, gevarieerder en is er een veel betere basis gelegd om het doel te bereiken! Gek genoeg zijn wij veel meer en langzamer gaan lopen om uiteindelijk langer een hoger tempo vast te houden. Gedurende het half jaar schema liep ik een blessure op, waardoor ik 1,5 maand niet/minder kon trainen. Ook hierbij kon ik ieder moment om tips vragen en mijn schema persoonlijk aan laten passen. De basis die in de eerste 3,5 maand was gelegd was goed genoeg om weer bij de rest van de groep aan te haken in de laatste en zwaarste trainingsweken. Iedereen heeft vlak voor het moment suprême zijn eigen twijfels; ga ik het halen, hebben we genoeg getraind, moeten we de laatste 2 weken niet wat minder kilometers trainen, maar we vertrouwen op de ervaring van de coach! Uiteindelijk zijn we superblij dat we door Pieter allemaal onze streeftijd hebben gehaald en ik kan iedereen aanraden om zich te laten begeleiden door deze ervaren ultraloper die weet hoe jij je persoonlijke doel kunt verwezenlijken!

Rian Hoogendijk
21 oktober 2021


Ik heb met veel plezier de trainingen van Pieter afgewerkt. De trainingen zijn afwisselend en er zit een mooie opbouw in. Pieter communiceert goed en reageert altijd snel op vragen.

Jeroen Verhart
20 oktober 2021


De begeleiding van Pieter is zeer prettig. Hij staat open voor gesprek en feedback. Hij reageert adequaat en heeft genoeg kennis om je verder te helpen. Daarnaast waren de trainingsschema goed opgebouwd en gepersonaliseerd. Mede dankzij zijn begeleiding, heb ik de marathon op een heel goede manier kunnen lopen.

Bart Akerboom
19 oktober 2021


Hele fijne schema’s die aangepast zijn op de persoonlijke voorkeuren en altijd op tijd werden verstuurd. Pieter is goed te bereiken bij vragen die je hebt over alles wat de trainingen beslaat en informeert andersom ook heel regelmatig naar hoe het gaat. Kortom een aanrader voor iedereen die naar richting zoekt in zijn of haar voorbereiding naar een wedstrijd of doel!

Rick Tolido
19 oktober 2021


INDIAN SUMMER ULTRA 50 KM

Wat een avontuur, wat een ervaring en wat was het prachtig
Ik wist dat het zwaar ging worden, maar ook dat ik genoeg had gedaan en dat het aan mijn voorbereiding niet zou liggen. Want ik had me netjes aan de schema’s en adviezen van @ultrapietje gehouden Nog nooit heb ik zo zeker en toch onzeker aan een start gestaan. Want hoe het me mentaal af zou gaan vond ik echt wel spannend.

Maar wauw! De route! Die was echt zo mooi! En wat heb ik onderweg genoten van het bos, de hei en zelfs de blubber. Daarnaast ook nog eens fantastisch weer. Kon het nog perfecter?

Ja! Want niet alleen was Pieter er bij de start en finish maar ook was @trail_running_tessa er als mijn rots in de branding onderweg, helemaal op de momenten waarop ik het moeilijk kreeg. Want o, die momenten waren er zeker. En wat heb ik toen veel aan je gehad !

Vooral net voor de marathon afstand had ik het mentaal even zwaar, en wat een ontlading toen we over die afstand gingen. Dat zeurende doel dat al zolang vastgeroest stond bovenaan mijn bucketlist. We did it Holy Shit! Wat was dat een mooi, bijzonder, heftig en niet in woorden te beschrijven bizar moment. En toen moesten we nog maar 10 km. Ik voelde even weer alsof ik vloog.

Niet veel later had ik het weer zwaar, en toen besloten mijn muziekbox aan te zetten. Wat deed dat veel! ‘I like to move it, move it’ en we gingen weer als een speer.
Helaas liepen we gauw daarna verkeerd en moesten we een paar extra meters maken. Maar we hebben doorgezet! En toen @yorickesser in zicht kwam samen met Jessy en we de finish konden ruiken kwam de realisatie en de ontlading.

Ik ga nog een uitgebreid blog schrijven over deze dag en de vlog komt vandaag nog online maar ik wil nog even speciaal @ultrapietje bedanken! Dankzij jouw schema’s was het me niet gelukt, jij was mijn stok achter de deur en als er wat was of ik had even iemand nodig die me afremde dan stond jij voor me klaar

En ook @trail_running_tessa , wat ben ik blij dat we dit avontuur samen hebben gelopen! Zonder jou was het 100 x zwaarder geweest en jij gaf me kracht op de momenten dat ik erdoorheen zat, dank je wel

Esmee Stoeten
18 oktober 2021


Ik heb de schema’s van Pieter met veel plezier gevolgd. Voor mij een stok achter de deur. Als ik niet weet wat ik moet gaan lopen, dan ga ik vaak niet. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je regelmatig loopt als je als doel hebt om minimaal 100 km te gaan hardlopen in 4 dagen in de heuvels van Zuid Limburg. En ik heb mijn doel ruimschoots bereikt. 116 km, super blij mee. Pieter heel erg bedankt voor jouw hulp.

Groet, Lizette (54j)
10 oktober 2021


Bedankt voor het fijne schema en de support! Hier kon ik wat mee!

Alexandra Regelink
21 september 2021


Fijne en heldere communicatie over trainingen en advies.

Angela Kooyman
4 september 2021


Professionele begeleiding met fijn contact en goede ondersteuning. Succes ermee!

Charissa van Kekem
29 augustus 2021


Vorig jaar september 2020 heb ik samen met een aantal collega’s de Tour d’Extravaganza gelopen. Een sportevenementen voor het goede doel ‘Het Vergeten Kind’. De afstanden met hardlopen hebben een minimum van een halve marathon op dag 1, een maximum van 40km op dag 2, de 3e dag een maximum van 60 km en de 4e dag weer een halve marathon. Dat heeft an sich goed gegaan en heb ik in die 4 dagen 94 km gelopen zonder al te veel blessures.
Maar voor de volgende Tour wilde ik beter voorbereid zijn in de lange afstanden van 40 en 60 km. Plus deze tour gaat niet over het platte land, maar door de heuvels van Zuid Limburg. Dus nóg een extra uitdaging.
Eerst mijn trainingen gedaan samen met mijn hardloop groep in het dorp, maar toen kwam de lockdown en mocht er niet meer in groepen gelopen worden en stond ook onze hardloop club op non-actief. Toen moest ik op eigen houtje gaan trainen. Vond ik erg moeilijk. Meters maken was alles wat ik deed. Maar ik wist ook niet goed hoe ik moest opbouwen naar september toe. En toen kwam ik via Instagram met Pieter in gesprek. Hij had ervaring met ultra’s lopen en geeft trainingsschema’s op maat. Mijn redder in nood Ben heel blij met z’n schema’s. Leuke variatie in oefenstof en niet alleen maar duurloopjes zoals ik zelf hoofdzakelijk deed. Nu weet ik wat ik moet doen en daardoor ga ik ook consequenter hardlopen.
Afgelopen weekend een wedstrijdje van 15 km gelopen met ook nog eens gelijk een podiumplek. Dus het werpt daadwerkelijk ook z’n vruchten af.
Ga er vanuit dat het in september met de Tour dan ook goed gaat komen. Alhoewel dit niet om de snelheid gaat, maar om de afstand. Wil minimaal de 100 km vol maken en liefs meer.
Zeer tevreden met Pieter!

Lieve loopgroeten,

Lizette (54 jaar)
13 juli 2021


Sinds 2005 loop ik hard, of ja, doe ik aan hardlopen. Zo hard gaat het namelijk voor mijn gevoel nog niet zo lang. Ik begon ooit met de studentrun, liep daarna af en toe een wedstrijdje en liep soms weken niet. Jarenlang ging het af en aan, ook mede door de vele blessures. Sinds 2014 loop ik veel structureler en behoorlijk wat aantal races per jaar. Het scheelt misschien dat mijn huidige partner ook hardloopt. Blessures bleven af en aan komen en gaan, ik wil te veel en te snel. In 2019 was ik in topvorm; ik liep nagenoeg pijnvrij, liep de marathon uit en diverse PR’s op verschillende afstanden. Toen werd ik zwanger en moest ik door fysieke klachten het hardlopen langzaam loslaten. De laatste 3 maanden kon ik niet meer hardlopen, amper waggelen! Toen ik 3 maanden na de bevalling weer langzaam mocht gaan opbouwen (na 6 maanden niet gelopen te hebben dus) dacht ik dat het nooit meer iets zou worden qua conditie

en tempo. Toch wilde ik in 2021 de marathon van Rotterdam lopen. Om niet wéér in de kreukels te raken, ik ken mezelf namelijk erg goed door de jaren heen, besloot ik (na 3 marathons gelopen te hebben op een zelfbedacht schema) te zoeken naar een trainer. Zo kwam ik via een Facebook community bij Pieter terecht. Omdat de marathon verplaatst is naar oktober, besloot ik te proberen hoe het trainen volgens schema bevalt, en ging ik voor “Schema op maat”, een persoonlijk schema voor 4 weken. Het was in het begin even wennen, maar inmiddels zit ik in de 3e serie en loop ik heerlijke trainingen. Mijn doel was een jaar na de bevalling een snelle 10 km te lopen, om te zien hoe de vlag erbij hing. Ik zag het zelf somber in na de vele langzame loopjes op lage hartslag, maar Pieter had er alle vertrouwen in. Begin mei was het zo ver; de avond van tevoren nog even een succes-appje en tempo-strategie en zondags liep ik niet alleen een after-zwangerschap-PR, maar mijn snelste 10 km ooit! Ik ben ontzettend trots en blij hiermee. Ik heb geen blessures, minder pijntjes, en voel me fitter dan ooit. Ik ga straks enkele weken de afwisseling opzoeken tussen lopen op schema en zelf op gevoel lopen, maar zodra de training voor de marathon gaat beginnen, mag Pieter mijn schema maken!

Groetjes Jolanda
6 mei 2021


“Na 2 jaar onder goede begeleiding van een Chi-running trainster uit de regio, had ik het gevoel dat ik uitgeleerd was bij dit groepje mensen dat bleef hangen bij 5 en 10 km evenementen en na mijn eerste marathon lonkte de langere afstanden. Op aanraden van een mede-Heerhugowaarder ben ik overgestapt op online coaching bij Pieter. Ik vind het zelf erg prettig mijn trainingen te kunnen doen op momenten welke mij en mijn gezin uitkomt. Pieter let goed op dat het vele lopen het gezinsleven niet in de

weg staat (thuisfront moet achter het vele lopen staan!) en ik vind het zelf niet vervelend om alleen mijn trainingen te doen (hardlopen zelf is motivatie voldoende, vast een vorm van verslaving??). Ik ben door Pieter goed voorbereid op mijn 2e (UHT Fourteen) en 3e (60 van Texel) ultra. Bij de laatste kwam hij mij zelfs even opzoeken tijdens zijn weekend Texel. De vier weekse schema’s zijn duidelijk, op maat en hebben mij duidelijker verder gebracht. Ik raad iedereen Pieter aan!!”

Groeten,
Guido Groet
30 maart 2021