Over mij

Mijn naam is Pieter den Edel geboren te Gouda 11 november 1973 vader van Dominique & Kayleigh, en partner van Daphne. Na mijn mbo opleiding ben ik gaan werken en na verloop van jaren in Wassenaar komen te wonen.

Daar werd ik mede door de mooie omgeving besmet met het hardloopvirus, en zo bij het WZK Tri-team terecht gekomen. Na wat 10 km en halve marathon wedstrijden was het in 2010 de dag! Mijn eerste marathon en wel de mooiste! Die van Rotterdam.

De sport pakte me zo in en na meerdere marathons kwam de eerste ultra. Deze was in 2011 op Texel, de welbekende ‘Zestig van Texel’.

In 2014 begonnen bij Running Holland met de opleiding hardlooptrainer 3.
Zo haalde ik in 2015 mijn diploma die door de atletiekunie erkend is. Sinds die tijd geeft ik training en loop zelf veel, mede door alle wedstrijd ervaring vind ik het leuk lopers te helpen en begeleiden.

Met de theoretische kennis van de trainingsleer en de ervaring denk ik een hele goede mix te bezitten. Ik ben daarentegen in staat mensen met hun doelen te helpen en te verwezenlijken. Maar vooral te genieten van de mooie hardloopsport.

Genieten daar draait het om, elke loper is anders elke thuis situatie is anders. Ieder kan op zijn of haar niveau trainen.

Een schema is een leidraad. Het gaat om hoe je, je voelt. denk dan aan:
– is het verstandig om nu te lopen?
– zit het tussen de oren goed?
– lukt het met thuis?
– en ram niet door ten koste van alles!

Ik ben geen standaard trainer / coach. Ik geloof in een wisselwerking tussen loper & trainer / coach. Minder doen als het moet en meer doen als het kan. Dit alleen als het lichaam dat toelaat. Onthoud altijd 1 ding een schema is een leidraad om je doel te kunnen halen

Pieter den Edel