Het kost wat tijd & strijd maar daar is die dan!

Het was Maart 2014 zonder enige verwachting naar Gilze voor 4 maal een traditioneel rondje om de kerk, plots liep ik daar een PR (3:26:30) nooit wetende dat die tijd heullll lang in de boeken bleef staan.

Ik ontwikkelde me als ultraloper ging naar Texel, Winschoten en naar Duitsland voor wedstrijden ver boven de marathon, de trails in Drenthe van 120 en 130 km gaven veel voldoening.

De marathon bleef zoals Guus altijd zei je basis voor de ultra…toch na jaren gaat de 3:26 knagen, ga ik er een keer specifiek voor trainen?  Soms heel dichtbij 3:28/3:30 zelfs na een 100 in Winschoten hoor je “Ja Piet een marathon is een makkie”  no way ik heb altijd respect voor de ‘marathon’ wat er ook gebeurd na 36 km wil het lijf hele andere dingen dan de geest!.

Dan komt Corona voor ieder veranderd er wat, ik kijk altijd wat kan wel! Ja juist gericht trainen en natuurlijk baal ik van het uitvallen van evenementen, maar je hebt altijd Ben met de Mollen marathon.

7 maal het rondje naast de Oostvaardersplassen, met aanloopstuk…….en daar zat hem nou juist het venijn in! Niet in de staart maar in het begin…..

Ronald Barnhoorn gaat er als een kogel vandoor, altijd goed voor 3:15/3:20 ik wil hem zolang mogelijk zien en de eerste kilometers zijn meer schaatsen dan hardlopen de gladde betonplaten met als kadootje oud nat blad is iets waar ze in Friesland jaloers op kunnen zijnJ.

Ronald gaat los al snel ben ik hem kwijt, de mist is de schuldige, de eerste 15 gaan in 1:12:30 lekkah maar de road is long…..and heavy….de buik speelt op met een noodgang duik ik in het struweel en popla doet de rest…altijd handig.

Er zit een heel vervelend bochtje in het parcours een 90 graden bocht met blad na een halve marathon in 1:42 is het alle zeilen bijzetten om daar niet gigantisch de bocht uit te zeilen.

De mist is hardnekkig net als de kleine teen links die protesteerd na 30 km in 2:27 laat ik die kleine galbak niet niet mijn eventuele PR bederven. Tijdens het lopen spreek ik hem toe dat ik wat er ook gebeurd door jouw gezeik heen zal lopen! Zo die is koest.

De mist trekt op en na 3 uur tik ik de 37 km af…..het is nu op nooit de benen lopen soms lekker vol, na 3:17 zie ik Barnhoorn met nog 2 km en 195 meter is hij de rode lap.

A la Haile Gebreselassie (google maar) de stijlmeester zet ik de versnelling in, met een mix van duur en Ultrapietje’s loopstijl pak ik hem op de Oostvaardersdijk…..met nog 200 meter bal ik de vuist en kijk omhoog deze is voor jullie! Mams en Rob…….het is geen Coolsingel geen franje maar wel een dik PR.(3:24).

We worden door Ben omhangen met een waar collectors item en Mollen marathon medaille, het voelt als een kers op de taart.

De adrenaline spuit mijn oren uit ben hier zo blij mee met een nootgang jaag ik de Vivio langs 020 eenmaal thuis en na het douchen ontfermt mijn vrouw Daphne zich over de kleine teen……morgen rustdag….heerlijk.

Met een lekker koud biertje geniet ik heerlijk na…

Ciao Ultrapietje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.