Als geboren en rasechte Gouwenaar.

Wat velen van jullie weten is, is dat ik ultraloper ben en een marathon als training niet schuw.
De Goudse stroopwafel van oorsprong een armenkoek de Firma Kamphuizen maakte rond 1800 aan de lage gouwe van een mengsel van koekkruimels en stroop een koek het was niet duur en zo hadden de arme gouwenaars ook wat.

In de vakantie heb ik samen met Daphne een stadswandeling gedaan door mijn stad en ben op plekken geweest waar ik nog nooit van had gehoord, de cafés en kroegen heb ik tot vervelens toe van binnen gezien. Haha

Ook nooit geweten dat Gouda wel 200 bier brouwerijen had, het is mede de stad van de verdraagzaamheid wat je terug ziet in de vele kerken.

Elke keer als ik bij mijn vader in gouda ben voel ik me thuis in de stad, mijn wieg stond midden in het centrum waar je in de weekenden als de kroegen uit gingen menig knokpartij hoorde en lallende mensen.

Afdwalen is leuk maar nu terug naar het heden, het laatste weekeinde van de vakantie staat er op het schema van de weledelgestrenge heer von de Vegt een marathon….doel 3:45 aaaiiiiii geen easy tempo dus.

Op naar Almere de 80 ste mollen marathon.

De keuze van de schoenen is vandaag geen verkeerde, enkel levert het bochten werk een uitdaging op net als het tempo. Al snel loop ik veels te hard ach heb ik een buffer. Er zitten 2 stukken in met betonplaten die groen zijn en het regent. Je raad het als de Hoka Hupana ( geen profiel)….ik snij de bocht aan plaats de rechtervoet op de grond als een ware Sven kramer glij ik geheel naar de linkerkant van de plaat.

Mede door het moordende corestability schema van Mark blijf ik overeind. Gaat het dan toch gebeuren dat ik een keer de ijzers onder bind en met de jeugd van de Rijnsburgse ijsclub? Henk ik kan ze lenen toch?

Bekomen van de schrik gaan we hobbelen op techniek, ja die van der Vegt is geen makkelijke en ik ook niet dat scheelt.
De eerste 15 gaan in 1:16 netjes er zit een heel vervelend dijkje in het parcours echt een vals platte kuitenknabbelaar.
De wind is lekker en de kleine buitjes ook, voel me sterk maar merk wel na 27 km dat we gaan knokken om die 3:45 te halen, Daphne heeft immers een PR gelopen gister tijdens de lady’s run in Leiden….

The show must go on..30 km 2:35 ik reken hem ff door 3:41…..met nog 2 rondes denk ik maar aan een ding dat is geen Kramertje maken, ondertussen is mams ook aanwezig, het is altijd wennen aan september Paskal van Blof kan het heel mooi zingen ik waag me er niet aan straks heeft Ben geen enkele loper meer…..

De onvermijdelijke laatste ronde is aangebroken, in de Gouda tijd altijd het moment om 3 meter bier te bestellen nu nog 5.7 km naar de verlossing…

Inmiddels zit ik op HF 163 en zonder Kramertje finish ik in 3:42 en moet wel even puffen net als Jozsef Kiprich…..een van mijn grootste voorbeelden door te strijden en stoempem wordt men sterker…

Na de finish gaat het shirt uit tis warm herstelshake Gertie feliciteerd me met de mooie tijd en ga naar huis in de Ultravivio die bij de hoofstad de 90000 aantikt….
Trainer is blij en vanaf nu is het langzaam afbouwen richting de Indiansummer ultratrail. Nu de komde 6 weken de puntjes op de I zetten…

Je kan een gouwenaar uit Gouda halen, maar je haalt nooit de Gouwenaar uit Ultrapietje….


Ik say Cheezeee….
Ultrapietje….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.