Het parcours veranderde langzaam in een zwembad!

Sinds een paar maanden bewust meer snelle 5 & 10 km en dan vooral elke week een Parkrun bij Kagerzoom, Marc liep er al een tijdje en ik vind het altijd leuk om weer eens iets nieuws te doen een andere trainingsprikkel.

Bovendien gaat v.d. Kaa er altijd als een bezetene vandoor en haal ik hem steevast in na 2 km wat me altijd veel voldoening geeft hahahaha.

Vandaag weer eens op reis naar het pittoreske Almere, naar loopmaat Ben Mol die er elke zaterdag een feest van maakt met de Mollen marathon.

09:25 de groepsfoto en ik was niet de enige idioot die met regen en wind 7 rondjes gaat draven naast de Oostvaardersplassen.

We gaan los en al snel loop ik op kop, een positie die ik bleek later de rest van de race niet mee af heb hoeven staan, zelfs lopers gelapt en dubbel gelapt.

De regen striemde met de wind lekker in het gezicht na 15 min was ik compleet doorweekt, daar kan geen regenjasje tegenop, ook de plasjes veranderden in grote brede en vooral diepe exemplaren en op een gegeven moment knal je er maar gewoon rechtdoorheen.

Ik ging eigenlijk geheel verwachting loos weg maar voelde na 21 km dat een sub 3.40 er in zat, zeker omdat de benen erg goed voelden en ik het geen moment echt lastig had en uiteindelijk ga je nog genieten van de barre omstandigheden.

Het rondje is geen reet aan het enige leuke is de Oostvaarder dijk op en dan ook weer af met een fikse vaart hopla naar beneden zeg maar heuveltraining.

Na 36 km het gas er iets meer op en met 3:37 dik tevreden zeker ook hoe het nu met alle trainingen gaat.

Na afloop alle natte zooi uit en iets droogs aan en naar huis douchen en aan de theeā€¦.

Op naar de volgende marathon.

Ciao Ultrapietje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.