De lentezon vervaagt bij het ouder worden van het jaar!

Zo aan het einde van het jaar zetel ik mij achter de laptop voor een terugblik op het afgelopen jaar…..2020.Man man wat een jaar was het ik trainde onder monseigneur von der Vegt, die bracht me terug van een blessure naar 100% pijnvrij lopen gepolariseerd trainde ik naar de DCURBN met windkracht 7 vol op kop was het bij Petten genoeg.

Op naar Steenwijk de eerste kans op kwalificatie voor de 120 van Texel, ook hier was vriend beaufort aanwezig, samen met pluvius was het feest compleet…dnf want ja we hebben nog 3 pogingen.

In Wuhan was er al Covid19 je denkt ach daar end weg komt toch niet hier, nou de realiteit is wel ff anders vanaf half Maart gaan we een intelligente lockdown in…het knuffelen is over heerlijk hahaha.

De ene na de andere marathon vliegt eruit, we leven inmiddels al op 1.5 meter en met een partner in de zorg is het wennen aan alle maatregelen ook met mijn dochters, die blijven sws langskomen, voor mezelf maak in een soort den Edel quarantaine het komt erop neer dat je de regels wat aanpast!

5 April de dag dat Robbie mijn zwager jarig zou zijn,ik zag mezelf al finishen op de Coolsingel met een koud biertje in de hand.

Vanaf nu is alles anders het normaal! Veranderd in het nieuwe normaal!….ik kijk naar mijn eigen in de speigel en stel de vraag normaal?…..een den Edel en normaal! Juist ja…not….

Ik train door en hobbel als alternatieve marathon  naar Aad mansveld bij het FC den Haag stadion, ik denk aan vroeger in het Zuiderpark samen met Mike goes ..de mooie volksclub Fc den haag met de daarbij horende rellen. Daphne maakt een startnummer voor me en loop de Wassenaarse Ultraloop. Ook doe ik een heen en weertje lelystad-Enkzuizen-Lelysyad.

Geen Leiden met na afloop het finish bier, geen Aalter maar wel het pittoreske Almere the place to be….not maar wel samen met ultramaatje Ben Mol want de mollen marathon gaat altijd door.

Geheel coronaproof loop ik in mei en juni een 3:30 op de 42 niet verder vertellen het zit in het vat…en wat in het vat zit…ja juist. Corona lijkt op de weg terug, de bruiloft kan doorgaan met wat kleine aanpassingen zijn we op 3-9-2020 Pieter & Daphne den Edel..het was een TOP dag.

De honeymoon naar Zanzibar kan helaas niet, we doen hem in 2021 en gaan nu 2 weken naar Limburg! Lekker fietsen eten en hardlopen…man man heuveltraining maar het lijf voelt sterk dus op naar het ultrafestival in Deventer voor een snelle 100, nou die dag was alles snel behalve ultrapietje die werd geveld door buikgriep het werd een dixie race!

We hebben een fantastisch mooi voorjaar, en zomer en heel langzaam doet de nazomer zijn intrede en op de valreep gaat de Indiansummer niet door als alternatief loop ik hem samen met Rene en Paul we dwalen door het mooie drenthe.

Met het lengen der nachten worden de dagen korter duhhhh hehe. iedereen is weer meer binnen covid 19 maakt een comeback, net als Pietje de trainingen gaan fenomenaal….

Als gedreven ultraloper wil je oogsten, ik app Ben en kan 12-12 komen hollen, het vat zit vol en trek hem helemaal leeg een PR WOUW na al die jaren dit beloofd wat in een echte wedstrijd en voor Winschoten (2021)…..De laatste dagen van 2020 ik denk dat iedereen het gevoel wel kent dat we zijn blijven hangen in het voorjaar, en natuurlijk kijk je naar de dingen die wel kunnen en is dit jaar ook goed om ons te laten beseffen in wat voor een luxe we allemaal leven…..

Het laatste kunstje van 2020 is een mentale training en waar kan je die beter doen dan in de Flevopolder, men neme de Oostvaardersdijk je loopt 21 km een kant op keert en loopt terug tis heel simpel, net als ultralopen het is geen hogere wiskunde. “Zoals Jan Knippenberg zij hardlopen is kunst’ Ik loop in de zon en werp een blik over de Oostvaarderplassen en zie de lentezon vervagen in de winter……

Vanaf deze plek met een biertje in de hand denken we aan de mensen die ons ontvallen zijn en toost ik op een gezond en ultragoed 2021.

Ciao Ultrapietje……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.